Kangal köpeklerinde görülen hastalıklar ve tedavileri
Köpekler de ishal ve tedavileri.
Köpekler de görülen gençlik hastalığı.
Köpek çiftliklerinde görülen salgın hastalıklar .
Köpek besin zehirlenmesi.
Köpeklerde aşı ve günü, aşı takvimi, karma aşı nedir.
Köpek ırklarında görülen kemik bozuklukları.
Kanlı ishal ve tedavisi.
Köpek parazitleri, iç dış parazit uygulamaları.
Köpek aşı fiyatları.
Köpeklerde aşılamanın önemi büyüktür özellikle hastalıklardan korunmak için kullanılmakta olan aşılar zamanında yapılmalıdır. Zamanında yapılmayan aşılar faydadan çok kötü sonuçlara yol açabilmektedir. Yavru köpeklerin bağışıkları gelişmediği için bir yaşına kadar olan dönemde aşılanması ve hastalıklara karşı korunması gerekmektedir.
Aşılama öncesi dikkat etmemiz gerekenler.
Öncelikle aşı yapılacak köpeklerin sağlıklı olması iç ve dış parazitlerden kurtulmuş olması gerekmektedir. Tüm bu koşullar sağlandıktan sonra aşı uygulanmalıdır.
Köpek karma aşısı.
Yavrularda ilk 45 ila 60 . günü arası uygulanmakta olan bu aşı adınıda aldığı birkaç aşının birlikte yapılması sonucu olan bir aşıdır. Tek doz şeklinde yapılır içersinde kanlı isal, gençlik hastalığı, karaciğer hastalığı vb. köpek hastalıklarına karşı koruyucu aşıdır.
Önemli köpek hastalıkları.
Kangal köpeklerinde gençlik hastalığı.
Çok bulaşıcı bir hastalık olan gençlik hastalığı özellikle kış aylarında görülmektedir. Adındanda anlaşılacağı gibi genç köpeklerde sık görülmekte, öldürücü sonuçlar doğurmaktadır. Bulaşıcı bir hastalıktır, kış aylarında daha hızlı yayılmakta ve mikropları daha uzun süreli bulunduğu ortamda yaşabilmektedir. Aşı tekrarı 20 gün ara ile birkaç kez yapılmakdadır.
Kangal köpeklerinde kanlı isal, ve sonuçları.
Köpeklerde görülmekte olan bu hastalık ishal ve dışkıda görülen kan ilk belirtileridir. Kısa sürede ölümlere yol açmakta, bulaşıcı bir hastalık türüdür.
Kuduz aşısı
Genç yavrularda 3 aylıkken yapılmakta ve yılda birkez tekrarlanmaktadır. Kuduz hastalığı belirtileri ve evreleri. İlk evresinde korkaklık hareketlerinde anormallik görülmekte daha sonraları saldırganlık sudan korkma salya salgılama gibi belirtileri görülmektedir. Tedavisi bulunmamakta.